فواید روغن جوجوبا برای پوست و مو

1400/01/25
فواید روغن جوجوبا برای پوست و مو

روغن‌های گیاهی از زمان‌های بسیار قدیم به عنوان روش‌های درمانی برای زیبایی مورد توجه بوده‌اند. در دوران قبل از میلاد گفته می‌شود که کلئوپاترا از روغن کنجد برای زیبایی پوست خود استفاده می‌کرده ‌است و همچنین گفته می‌شود که چهره‌های مشهور و سرشناس یونانی در زمان باستان، در روغن زیتون استحمام می‌کرده‌اند.

اخیراً نیز استفاده از روغن‌ها متداول شده است و امروزه جایگاه خود را در میان علاقه‌مندان به زیبایی تثبیت کرده اند. حتی کسانی که پوست مستعد آکنه دارند و به طور معمول از روغن‌ها دوری می‌کنند، از مزایای این محصولات به خصوص روغن جوجوبا استفاده می‌کنند.

محصولاتی که حاوی روغن نارگیل و روغن آرگان هستند، در قفسه‌های فروشگاه‌ها جای خود را باز کرده‌اند و مورد تبلیغ بسیار قرار گرفته‌اند؛ اما یک محصول دیگر وجود دارد که نباید نادیده گرفته شود و آن نیز روغن جوجوبا است. این ماده تشکیل دهنده احتمالاً در 75 درصد محصولاتی که قبلاً استفاده می‌کردید، وجود داشته و می تواند کارهای بسیارعالی برای پوست و مو انجام دهد.

فواید روغن جوجوبا برای پوست و مو

فواید روغن جوجوبا

روغن جوجوبا چیست؟

این ماده از دانه‌های گیاه جوجوبا بومی مناطق جنوب غربی آمریکا و مکزیک شمالی به دست می‌آید که در واقع یک روغن نیست. اریکا داگلاس، یک شیمی‌دان لوازم آرایشی است که می‌گوید «اگر بخواهید این ماده را بجوشانید تا به اجزای شیمیایی آن برسید، روغن جوجوبا به لحاظ تکنیکی نوعی موم به حساب می‌آید». برخلاف روغن های گیاهی که در درجه اول از استرهای تری گلیسیرید تشکیل شده اند، جوجوبا بیشتر از تک استرهای اسیدهای چرب با زنجیره طولانی و الکل ها تشکیل شده است که آن را بسیار شبیه سبوم طبیعی پوست ما می کند. در ادامه با ویژگی‌ها و خواص این روغن مفید بیشتر آشنا می‌شوید:

  • مرطوب کننده ملایم

روغن جوجوبا یک مرطوب کننده ملایم است که دارای قدرت رطوبت‌رسانی است. از آنجایی که این روغن بسیار شبیه روغن طبیعی پوست ما است، برای تمام انواع پوست حتی پوست‌های بسیار حساس نیز مناسب است و فوق‌العاده ضدحساسیت می‌باشد. به ندرت می‌توان کسی را یافت که به آن حساسیت داشته باشد.

  • مناسب پوست‌های مستعد آکنه

روغن جوجوبا باعث انسداد منافذ پوست نمی‌شود؛ بنابراین افراد با پوست‌های مستعد آکنه نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. تمام متخصصان و کارشناسان زیبایی معتقدند که روغن جوجوبا یکی از روغن‌های آرایشی است که افراد دارای آکنه می‌توانند بدون نگرانی از آن استفاده کنند. یکی از متخصصین پوست در این باره می‌گوید، “اگر بخواهید روغن‌ها را براساس احتمال مسدود شدن منافذ پوست و ایجاد کومدوژن، از شماره 1 تا 5 ارزیابی کنید، روغن نارگیل امتیاز 4.8 و روغن جوجوبا امتیاز 2 یا پایین‌تر را می‌گیرند”.

  • کمک به تولید سبوم کمتر

یکی از عملکردهای سبوم پوست این است که لایه خارجی پوست را چرب نگه دارد و از آن محافظت نماید. هنگامی که این روند نامنظم شود، روغن طبیعی زیادی تولید می‌شود که مقدار زیاد آن می‌تواند منجر به بروز جوش شود. برخی متخصصین معتقدند که افزودن روغن جوجوبا به روتین مراقبت پوستی می‌تواند باعث کاهش اثرات تولید سبوم اضافی پوست گردد. استفاده از روغن جوجوبا می‌تواند پوست را فریب دهد که از قبل سبوم کافی دارد و درنتیجه از تولید زیاد آن جلوگیری شود.

فواید روغن جوجوبا

  • تسکین التهاب پوست

یک بررسی پژوهشی نشان می‌دهد که این ماده دارای اثرات ضد التهابی قوی است و آن را به یک گزینه قابل اطمینان برای پوست‌های دارای التهاب تبدیل کرده است. یک مطالعه کوچک دیگر نشان می‌دهد که ماسک‌های صورت حاوی روغن جوجوبا می‌توانند باعث بهبود آکنه شوند. اگر روزاسه یا اگزما و هر مشکل پوستی که التهاب اساسی داشته باشد را تجربه می‌کنید، روی این روغن می‌توانید حساب باز کنید. روغن جوجوبا سرشار از ویتامین‌های B و E است که هر دو دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که می‌توانند از پوست شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد ناشی از آلودگی و نور خورشید محافظت کنند (با این حال استفاده از کرم ضد آفتاب توصیه می‌شود).

  • کمک به عملکرد بهتر سایر محصولات پوست

اغلب اوقات روغن جوجوبا به عنوان روغن حامل یا پایه استفاده می‌شود. روغن حامل به ماده‌ پایه‌ای گفته می‌شود که به سایر مواد فعال در نفوذ بیشتر و بهتر به پوست کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که روغن جوجوبا می‌تواند به برخی داروهای موضعی خاص (احتمالاً به دلیل شباهت با سبوم پوست) کمک کند. بنابراین اگر به دنبال یک محصول ضدپیری حاوی رتینول یا ویتامین C هستید، پیدا کردن محصولی که حاوی روغن جوجوبا باشد، یک مزیت عالی به شمار می‌رود؛ زیرا می‌تواند به این مواد کمک کند تا کار خود را بهتر انجام دهند و هرگونه عوارض جانبی ناشی از آن مانند تحریک احتمالی ناشی از رتینول یا بنزوئیل پراکسید را کاهش ‌دهد.

  • برطرف کردن وز مو

روغن جوجوبا در مراقبت مو بسیار ارزشمند است. لایه بیرونی هر تار مو که کوتیکول نامیده می‌شود را به صورت یک سقف پوشیده شده تصور کنید. وقتی پوشش این سقف صاف باشد، موها سالم‌تر و قوی‌تر هستند.  مهر و موم کردن کوتیکول مو به جلوگیری از اصطکاک بین رشته‌های مو که منجر به وز شدن و شکنندگی مو می‌شود، کمک می‌کند.

فواید روغن جوجوبا

فواید روغن جوجوبا

  • آبرسانی موهای فردار

فولیکول‌های موجود در پوست سر برای کمک به آبرسانی مو، سبوم را دفع می‌کنند، اما برای کسانی که موهای موج‌دار و فر یا به اصطلاح کرلی دارند، برای آن دسته از روغن‌های طبیعی دشوار است که به پایین ساقه مو بروند و کار خود را انجام دهند. به همین دلیل است که محصولات مراقبت از مو حاوی روغن جوجوبا می‌توانند کمک کننده باشند. برای مرطوب نگه داشتن موهای فر و موج‌دار، روش LOC گزینه خوبی است. این روش از سه مرحله مایع یا همان آب، روغن و کرم تشکیل شده است. ابتدا آب یا یک محصول بر پایه آب باعث آبرسانی مو می‌شود، سپس روغن باعث قفل شدن رطوبت در مو می‌شود و درنهایت یک محصول کرمی برای بسته شدن کوتیکول مو استفاده می‌گردد که مانع از دست رفتن رطوبت می‌شود.

  • کمک به رشد و تقویت بیشتر مو

خواص این روغن به همین موارد ختم نمی‌شود. روغن جوجوبا به دلیل برخورداری از مس و روی می‌تواند یک گزینه مؤثر و بدون دارو برای تقویت مو در برابر ریزش و کم‌پشتی مو درنظر گرفته شود. اگر بتوانید به کمک این روغن التهاب پوست سر را که به صورت شوره سر یا درماتیت سبورئیک بروز می‌کند را تسکین بخشید، برای سلامت پوست سر و کیفیت کلی موهای شما بهتر نیز است.

این روغن عموماً در محصولات مناسب پوست سر به کار می‌رود، اما مقدار استفاده از آن برای افرادی که موهای نازک دارند نباید زیاد باشد. بنابراین، مقدار استفاده از آن باید زیاد نباشد و به کمک انگشتان به طور یکنواخت روی مو پخش شود؛ در نتیجه از تجمع بیش از اندازه آن در یک نقطه از پوست سر جلوگیری می‌شود.

نتیجه‌گیری

برای بهره‌مندی از بیشترین مزایای مراقبت از پوست و مو، مطمئن شوید که روغن جوجوبا را به عنوان یکی از اولین مواد تشکیل‌دهنده در محصولات مراقبتی خود مدنظر قرار داده باشید.

این قانون را وقتی به دنبال محصولی حاوی روغن جوجوبا هستید، به کار بگیرید: محصولی را انتخاب نمایید که روغن جوجوبا جزء پنج ماده اولیه تشکیل‌دهنده در فرمولاسیون آن قرار داشته باشد. به طور کلی، مواد تشکیل‌دهنده براساس مقدار به کار رفته هرکدام در محصولی، به ترتیب نزولی روی محصول ذکر شده‌اند؛ بنابراین برای دریافت برخی از مزایای ذکر شده روغن جوجوبا در این مقاله، بهتر است میزان آن در محصولات بالا باشد. اگرچه ممکن است مجبور شوید هزینه بیشتری بپردازید، اما بسته به نوع پوست و مو شما ارزش آن را دارد. این روغن شگفت‌انگیز را به روتین زیبایی خود اضافه کنید.

 

منبع: oprahdaily.com

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.